duminică, 31 martie 2013

Mascalzone - Cap.4.


MASCALZONE.

Cap. 4.
Avem acum de-a face cu un tanar care in anii 80, fiind proaspat absolvent de facultate, a devenit cercetator al unui renumit institut si cum era si foarte inteligent si frumos de pica, e clar ca avea si un suces imens la fete dar pentru el, burlacia s-a oprit atunci cand a cunoscut o domnisoara, o fata dintr-o familie de oameni extraordinari, nu foarte bogati si s-a casatorit cu ea, facand imediat si un copil foarte reusit, spre bucuria intregii familii.
Dupa revolutie, sotia impreuna cu mama ei si-au deschis un chiosc cu de toate, in curtea casei parintesti si cum erau foarte harnice, banii au inceput sa se acumuleze, putin cate putin iar el, barbatul, isi continua linistit munca de cercetare, el nefiind deloc pragmatic si nepricepandu-se la cele lumesti.
Dupa ani, afacerea crescuse suficient de mult incat sa se poata dezvolta, situatia financiara devenise foarte buna si datorita stilului incredibil si foarte descurcaret al sotiei, ei au cunoscut o multime de oameni politici importanti, devenind ulterior, unii dintre sposorii de serviciu ai unui mare partid politic.
Aceasta situatie favorabila le-a servit la achizitionarea pe baza de licitatie, a unei foarte mari oportunitati, o afacere ce avea sa-i propulseze in topul celor mai mari firme romanesti.
La multiplele insistente ale sotiei el si-a dat demisia de la institutul de cercetari, care oricum devenise falimentar de acum si i s-a alaturat sotiei, ajutand-o cu succes in conducerea firmei.
Banii garla, succes imens, contracte cu statul fara numar si uite asa, an de an, lucrurile mergeau perfect dar la un moment dat, barbatul nostru parca a inceput sa se leneveasca, nu mai era asa activ, devenise cam delasator dar sotia, foarte capabila, tinea ea singura tot greul si firma mergea mai departe, fara sa se simta prea mult neparticiparea lui.
Ce se intamplase oare cu omul nostru? Nimic grav, se apucase si el la batranete cum s-ar spune, sa-si traiasca viata, ca tot omul si incepuse sa bea foarte mult, enorm, se inconjurase de fete tinere, frumoase si dezinhibate, carora le facea si poze nud, pe care le punea frumos pe calculatorul lui de acasa, ba i le-a aratat chiar si nevestei, precizandu-i sa nu-si faca probleme, ca el nu le iubeste, Doamne fereste, e doar asa, un hobby...
Acum sotia naucita de evolutia sotului, ce era sa mai faca, a inceput sa-l tot momeasca, ba cu cadouri scumpe, ba cu masini de lux dintre cele mai minunate, adevarate OZN-uri pamantene, felurite calatorii exotice, bilete in loja VIP la turneele de Grand Slam, el fiind si un mare pasionat de tenis, sedinte la psiholog dar nimic, absolut nimic nu s-a mai putut face.
Intr-o noapte pe la ora 2, sotia a primit un telefon teribil de la seful politiei, pe care-l cunostea bine si care i-a comunicat ca barbatul ei a avut un accident de circulatie foarte grav si ca se pare ca, din nefericire, a murit...
Dezastru, ea saraca cu ultimile puteri, s-a dus la locul catastrofei dar minune, sotul nicaieri, doar masina de sute de mii facuta zob, o tanara de 20 de ani care tremura pe acolo si care a declarat ulterior la politie ca ea a condus iar el, beat turta, nu avusese de fapt nimic, scapase fara nicio zgarietura si se ascunsese.
Victima, caci da, din nefericire fusese si o victima in acest oribil accident, a decededat ulterior la spital...
Sotia naucita si disperata, s-a consultat apoi cu copilul lor, persoana de toata isprava, care intre timp crescuse si era alaturi de mama sa la conducerea firmei, ce sa faca, sa divorteze sau ce se mai poate face in aceasta situatie complicata in care se aflau si dupa multa chibzuinta, decizia finala a fost sa ramana totusi impreuna, asa avandu-l sub control, caci temerea lor, justificata de altfel, era ca naiv si vulnerabil cum devenise barbatul, era o prada prea usoara pentru fetele descurcarete de azi, care s-ar fi pus pe turnat copii si astfel, s-ar fi ales praful de toata averea pe care ea o cladise si care binenteles, trebuia sa o mosteneasca doar copilul lor. Complicata este viata uneori, nu-i asa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu