miercuri, 1 mai 2013

IMPRESII


IMPRESII

Cap.6
In tumultul cotidan, uitarea notiunilor de relaxare, de voie buna si de empatie cu semenii a transformat din nefericire anumiti oameni in purtatori ai palidelor fete incruntate si ai figurilor triste si lasate, in urma lor trenand si persistand impresia generala ca nimic nu ii mai poate bucura sau alina.
Parte din cei asa zisi pragmatici si care si-au organizat vietile in scopul inavutirii sunt profund nefericiti, band in exces si purtand in sufletele lor neimplinite un hau imens, constatand ajunsi deja la o varsta, ca banii si averea nu constituie fericirea mult visata care ii motiva odata, la tinerete.
Unii dintre cei carora viata nu le-a oferit realizarea materiala se perpelesc amarnic intre invidie si insatisfactia propriilor actiuni, macinati fiind de lipsuri si de nazuinte neimplinite, facandu-si prin autoinducere traiul si mai dificil decat este in realitate, inecandu-se in bautura ieftina dar aducatoare de reverie, urmata de violente fizice, in special domestice, din pacate inca prezente in Romania.
Mai exista si anumiti intelectuali cu inclinatii filozofice, categorie speciala in care Romania are multi si talentati adepti, care profund dezamagiti de superficialitatea omenirii si de efemeritatea vietii fizice pe Pamant, se arunca in mare parte si ei tot inspre acelasi etern alcool, paliativul omniprezent in viata celor care fac si desfac firul in patru, mistuiti fiind de neliniste, cautare spirituala si nemultumire, ei percepand lumea si fiintele ei ca pe niste dezamagiri la scara generala, entitati inutile, miscatoare, vorbitoare si doar consumatoare.
Mistuiti fiind de ofurile sfredelitoare ale prea dotatilor intelectual, ei ajung in final tot la nefericire ca si primele doua categorii de oameni mai sus mentionate.
Excesul urmat de abuz conduce indubitabil catre dependenta fizica si psihica, fie ca vorbim de alcool, de substante interzise de lege sau de medicamente care au in continutul lor elemente care induc stari anormale.
Exista peroane care pentru a-si usura macinarile interioare, frustrarile, inhibitiile, slabiciunile sau in cazuri mai dramatice, pentru a uita adevarate tragedii survenite prin disparitia peroanelor dragi, utilizeaza combinatii trasnet foarte periculoase intre alcool si calmante sau somnifere, reusind pentru momente scurte insa, mult dorita dezinhibare, uitare sau atingerea starii de bine cu ei insisi.
Altii uziteaza drogurile riscandu-si libertatea si sanatatea iar altii se napustesc inspre alcool, cautand insa cu totii aceeasi usurare la nivel psihic pe care nu o mai pot atinge in stare de trezie sau de realitate.
Odata deveniti sclavii dependentei de substanta, dezechilbrul hormonilor responsabili cu starea de bine este realizat iar revenirea la normalitate constituie un adevarat challenge pentru oricine, fiind necesari ani de zile pentru reabilitarea lor psihica si fizica.
Din fericire, exista inca o majoritate dominanta a persoanelor simple care au inteles la timp ca echilibrul in armonie si proportii egale in totalul constituant al elementelor ce le compun viata sunt mai importante decat cantitatea acumulata intr-un singur sens si ca orice surplus unidirectionat va diminua ulterior din intensitatea altor aspecte si trairi personale, toate fiind la fel de importante si de obligatorii pentru viata si fericirea unui om.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu