luni, 1 aprilie 2013

Mascalzone - Cap.9.


MASCALZONE

Cap. 9.
Cumparaturile Domnii cei Mari si le fac in strainatate, periodic, avand deja magazinele lor preferate si exclusiviste, unde sunt primiti si tratati regeste, alaturi de alti Domni din Rusia sau din alte tari de gen, unde inteligenta poporului fiind peste medie, sunt si foarte multi oameni bogati...
Costumele, camasile sunt pe comanda, din cele mai fine si scumpe materiale, personalizate cu monograme brodate cu fir de matase, accesorizate cu butoni obligatoriu din aur si batuti cu pietre pretioase, pantofii de piele fina, de sarpe sau de crocodil, unii dintre domni aruncandu-se si la cei de lac, asa, pentru ocazii mai speciale, ca sa-i asorteze la smoking, alaturi de faimosul brau si obligatoriul papion, amandoua in acelasi ton si din acelasi material.
In ultimii ani, ne-am trezit cu ei ca au inceput sa schimbe traditia si sa-si accesorizeze costumatiile, cu niste esarfe fine, pe care si le aranjeaza cam cate o ora inainte de a pleca, in fata oglinzilor venetiene de la ei de acasa.
Va dati singuri seama ce bine le vine si ce aer de dandy macaroana au cu aceste baticuri infasurate in jurul gatului lor si asa destul de gros, cam cat capetele lor dar nu-i nimic, sa nu fim carcotasi...
Pentru iarna, ei trec la paltoane din stofe de casmir, camel-hair sau de ce nu, chiar si la blanuri de lux, de vizon sau de lup, lungi pana-n pamant, de nu stii ce e cu ei, au confundat haina sotiei sau au trecut pe partea cealalta dar sa recunoastem, e ceva deosebit sa vezi un barbat in haina de blana, gras si buhait dar si foarte elegant in acelasi timp.
Pe cap, musai palarie de fetru, asortata la paltoanele lungi si care le da asaaa, un aer putin misterios, pe care nu are cum sa-l inteleaga oricine..
Cu ceasurile a fost putin mai complicat si la inceput, s-au aruncat cu totii pe Rolex-uri de aur, caci asa stiau ei ca poarta Barosanii dar din nefericire, asa se umpluse pamantul de ele, incat au fost nevoiti sa diversifice si sa treaca si la alte marci, Blancpain, Jaeger-LeCoultre, Patek Philippe sau alte asemenea comori, in editii limitate si achizitionate cu mare greutate iar discutia despre ceasurile rare, cam cate detin si ce fel de marci, e obligatorie in anturajele lor, ca si intrebarea cheie: ia sa vad, ce ceas ti-ai mai cumparat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu