duminică, 7 aprilie 2013

Piaţeta - Cap.3.



PIAŢETA

Cap.3.
Camaruta din piateta veche a orasului inghetat de timp gazduia de ceva vreme armonia astrilor reuniti sus pe cerurile nocturne si infinite ale universului, lumina orbitoare a artificiilor zburatoare si veselia gingasa a copiilor, cu inocenta si gingasia lor dintotdeauna.
Acolo se infiripase optimismul vigorant al diminetilor vietii, impletit cu bucuria de a inainta fara remuscari sau regrete pe calea misterelor necunoscutului si in orice directie si-ar fi indreptat ei gandurile, acelasi loc magic, cel al fericirii si al zambetelor depline, ii astepta cu mult calm.
Baiatul care avea ochii migdalati, negri si sfredelitori, cu o privire adanca, imposibil de sustinut la intalnirea intensitatii ei, resuscitase ireversibil trairile lor, salvand astfel de la agonie doua suflete paralizate de puterea teribila a esecului in viata.
Pe fata o intalnise intr-un tren, tren lent si deslanat al destinului, unde in atmosfera gri-cenusie a traiului pe pamant, se incrucisasera intamplator in amaraciunile lor, in disperarea ce stapanea fiintele lor, in ratacirile triste, adevarate peregrinari pe aleile tenebroase ale vietii lor atat de terne.
In trenul destinului, el a zarit aceasta fata si a resimtit pe loc neegalul atractiei la vederea ei, o fiinta plutitoare si purtatoare de aura a iubirii iar ochii lui negri s-au napustit cu foame si cu sete asupra ei, coplesind-o cu mangaieri de admiratie si curiozitate iscata instantaneu.
Ea a simtit fiorul privirii lui care ii cuprinsese total si neasteptat intreaga fiinta si automat, fara premeditare, a infruntat curajoasa negrul absolut si penetrant al ochilor lui, diluand cu albastrul ei senin sangele curgator prin venele baiatului, mult, foarte mult, pana aproape de starea ireala a lesinului absolut.
Ochi in ochi ei au calatorit ore in sir, niciunul neindraznid sa-si mute privirile lipite si adormite una in bratele celeilate, care acum se odihneau, dupa atatia ani de chin si suferinta, caci isi gasisera in sfarsit patul moale al dragostei, al uitarii amagirilor si dezamagirilor viclene si usturatoare ale unor alti pasageri trecuti prin trenul vietilor lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu